Първоначално публикувано от kiko73
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Гресиране на полиуретан - горен носач 156
Collapse
X
-
156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
-
Ремъка се подлага от външната страна/отгоре...преди да подложа аз,отрязах около 2мм от тампона,за да може да се свие максимално, и да прилепне около щангата....в тая междина която се получи,след стягане е около1,5мм и там се задържа греста...поне така е при мен.Така прецених,така направих.
..незнам на колегата ремъка как задържа грес в каналите........ако ремъка му е отвътре-според мен нищо не е направено и всичко е временно.
Но пак да кажа,че аз съм подложил на полиуретанови тампони.
ПП..темата е за друго,така че се извинявам на Вальо.156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеРемъка се подлага от външната страна/отгоре...преди да подложа аз,отрязах около 2мм от тампона,за да може да се свие максимално, и да прилепне около щангата....в тая междина която се получи,след стягане е около1,5мм и там се задържа греста...поне така е при мен.Така прецених,така направих.
..незнам на колегата ремъка как задържа грес в каналите........ако ремъка му е отвътре-според мен нищо не е направено и всичко е временно.
ПП..темата е за друго,така че се извинявам на Вальо.AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеА аз тръгнах да питам някой слагал ли е гресьорки на стабилизиращата щанга моята е с полиуретанови тампони и скърца се нетрае.
Аз лично не съм се замислял за гресьорки там...
Аз съм монтирал тампони от Москвич, които лекичко се модифицират на шмиргела и НЕ ги срязвам а ги нахлузвам на щангата.
На старата кола за година и 9м. са си стегнати както когато ги сложих.....
Тия дни сложихме на една 147-ца която беше с полиуретан, НО не му беше сложена смазка за съжаление, за 8м. се разтропа и пъпчиците бяха се износили на 90%. ТАКА ЧЕ СМАЗКАТА МУ Е ЖИЗНЕНО ВАЖНА....
Нейната щанга е по-дебела, но и там ги нахлузих...
Ся някой ако ме пита как преодолявам ограничителя, ми елиминирам единия......
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеРемъка се подлага от външната страна/отгоре...преди да подложа аз,отрязах около 2мм от тампона,за да може да се свие максимално, и да прилепне около щангата....в тая междина която се получи,след стягане е около1,5мм и там се задържа греста...поне така е при мен.Така прецених,така направих.
ПП..темата е за друго,така че се извинявам на Вальо.
Кой с каквото може да помага е добре дошъл.
Нали за тва е форума.
За взаимопомощ.....sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Гресьорки не сложих щото тампоните си бяха мазни като ги изкарах. Направих им по дълбоки канали с трионче за да се задържа грес посмалих ги малко подложих малко и ги сложих същите. Май при мен проблема се оказа друг при предната смяна на тампоните в сервиз за забравили да стегнат тампона на двигателя отдолу тампона не беше захванат за кутията и двигателя имаше разбити резби и липсващи болтове и май ще се окаже че от него е скърцало. Макар че и щангата се чуваше когато я откача от биалетките и я движа но при движение на колата щангата предимно се усуква и се движи много малко.
Абе аман от сервизи а този сервиз съм го препоръчвал и съм ходил много пъти там и уж доволен156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Още малко ъпгрейд.....
Направихме на втулките спиралики за по-добро смазване...
Снимките са в първото мнение на темата...Last edited by haljscho; d.m.y г., 18:11.sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщениеОще малко ъпгрейд.....
Явно има някакъв проблем с качването на снимки, така че утре ще пробвам отново да ги кача...Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщениеОще малко ъпгрейд.....
Снимките са в първото мнение на темата...
пс...на две от фтулките липсват фаски....
156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
Comment
-
Експеримент пуснат в действие.Реших така да направя място за греста и по този начин да си стои на мястото.Дълбочината е около 0,5-0,8мм. във вид на конус(120 градуса,както си е свредлото)
Промени има и по самите тампони,но за тях няма място в темата.
Да видим колко време ще изкарат така до първото поскърцване.156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
Comment
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеЕксперимент пуснат в действие.Реших така да направя място за греста и по този начин да си стои на мястото.Дълбочината е около 0,5-0,8мм. във вид на конус(120 градуса,както си е свредлото)
Промени има и по самите тампони,но за тях няма място в темата.
Да видим колко време ще изкарат така до първото поскърцване.след време да споделиш какво е положението. Иначе при нормално гресиране колко време изкарва преди да се разскърца?
Comment
-
Минимум ми изкарва година........даже и повече.С едно-две припръсквания с грес на спрей,без да се сваля нищо(само на крик),вече две години........156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
Comment
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеМинимум ми изкарва година........даже и повече.С едно-две припръсквания с грес на спрей,без да се сваля нищо(само на крик),вече две години........156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Comment